Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران،امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان جانشین فرمانده کل ارتش با حضور در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما به تشریح دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر پرداخت.

وی در ابتدای این برنامه در خصوص ویژگی های شخصیتی شهید صیاد شیرازی اظهار داشت: زمانیکه روح، بزرگ و متعالی شود، جسم در جهت خواسته های روح به زحمت می افتد و این ثمره یک روح بزرگ است که انسان دیگران را به خود ترجیح می دهد و یا اینکه سینه خود را آماج گلوله می کند تا ملتش آسایش و آرامش داشته باشند و شهدای ما از جمله شهید صیاد شیرازی دارای چنین روح های بزرگی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ایشان خواب، خوراک و استراحت را بر خود حرام کرده بود تا بتواند مسئولیت سنگینی که نظام بر عهده او گذاشته بود را به شایستگی عمل کند، وی از تمام ظرفیت های فکری ، اندیشه ای و مدیریتی خود مایه گذاشتند تا بتواند این کار را انجام دهد.

امیر سرتیپ پوردستان افزود: اولین ویژگی شهید صیاد شیرازی اخلاص ایشان بود که فقط برای رضای خدا کار را انجام نمی دادند و یکی دیگر از ویژگی های بارز او ولایت مداری ایشان بود که خیلی علاقه مند بودند این موضوع را به ما نشان دهند و این حس را به ما منتقل کنند و همیشه عنوان می کردند که یکی از بزرگترین نعمت های الهی ولایت است و آنچه که سبب عاقبت بخیری می شود ولایت مداری است.

جانشین فرمانده کل ارتش افزود: نبوغ نظامی ایشان و کار بزرگی که ایشان در ابتدای جنگ در جهت وحدت ارتش و سپاه به وجود آوردند از عواملی بود که سبب شد ما شاهد پیروزی های شگرفی باشیم.

وی یادآور شد: ارتش مایک ارتش متدین است و این ارتش نهالی بود که شهید صیاد شیرازی آن را کاشت وامروز ه به درخت تناوری تبدیل شده، مخصوصا امروز تربیت یافته گان این شهید در مجموعه ارتش حضور دارند و کار را جلو می برند.

امیر سرتیپ پوردستان در پاسخ به اینکه دشمنان کدام بعد شخصیتی شهید صیاد شیرازی را تاب نیاوردند نیز عنوان کرد: نبوغ نظامی، تخصص و مدیریت ایشان ویژگی بود که دشمنان این ویژگی را تاب نیاورند ضمن اینکه شهید صیاد شیرازی با مدیریت جهادی خود توانست نیروی زمینی را به یک نیروی متحرک و عملیاتی تبدیل کند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه عوامل زیادی در پیروزی انقلاب نقش داشتند گفت: یکی از این عوامل پیوستن به ارتش به صفوف انقلابیون بود، یک قسمت از بدنه ارتش در دوره انقلاب ژنرال ها و سران خودفروخته بودند و یک بخش نیز افسران جوان، درجه داران و سربازان بودند که با روحانیت ارتباط داشتند و وقتی انقلاب به پیروزی رسید این بدنه سالم با انبوهی از امکانات و تجهیزات در خدمت نظام نوپای جمهوری اسلامی قرار گفت. جانشین فرمانده کل ارتش ادامه داد: استکبار جهانی از غرس نهال اسلام در این کشور ناخرسند بود و طبیعی است که وقتی یک دشمن بخواهد دشمن خود را از بین ببرد او را خلع سلاح می کند و برهمین اساس نیز آمریکایی ها برای اینکه بتوانند نظام جمهوری اسلامی را سرکوب کنند ندای انحلال ارتش را سر دادند که حضرت امام نیز این توطئه را به خوبی تشخیص داد و با نامگذاری روز ارتش به همه توطئه ها پایان داد.

وی افزود: حضرت تمام ارتش را به اقیانوس بی کران ملت پیوند زدند و زمانی که ما کارنامه ارتش را مرور می کنیم شاهد این هستیم که ارتش نیز به شایستگی پاسخ اعتماد حضرت امام را داد.

امیر سرتیپ پوردستان در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص وضعیت ارتش به لحاظ توانمندی های رزمی و دفاعی نیز گفت: یکی از کارهایی که ما علاوه بر آموزش انجام می دهیم، رصد مدام حرکت ها است؛ روزانه چند هزار پرواز اطراف کشور ما انجام می شود که تمامی این پروازها رصد می شود.

وی افزود: همچنین تمام شناورهایی که در خلیج فارس دریای عمان ، اقیانوس هند، مدیترانه و دریای سیاه حضور دارند، نوع و مسیر حرکتشان رصد می شود ، ضمن اینکه وضعیت تمام نیروهایی که در اطراف ما هستند مشخص است و حتی اینکه چه کسی فرمانده آن ها است و چه شخصیتی دارد را نیز مطلع هستیم.

فرمانده جانشین کل ارتش تصریح کرد : تمامی این اطلاعات به دست کارشناسان اطلاعاتی ما تحلیل می شوند و آن ها نیز مناسب با حرکت ها به نیرو های عملیاتی می گویند که باید چه کار کنند.

امیر سرتیپ پوردستان با تاکید بر اینکه تمامی این مراقبت ها سبب می شود که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران غافل گیر نشوند بیان کرد: ممکن است دشمنی پیش دستانه کاری انجام دهد که برای این هم طرح های دفاعی داریم.

وی ادامه داد: اگر کشوری علیه ما تهدیدی را عملیاتی کند و یا اینکه یکی از کشورهای همسایه ما را بستر حمله خود قرار دهد ، هم آن کشوری که زمین و یا هوا در اختیار او قرار داده دشمن است و هم آن کشوری که عملیات نظامی علیه ما انجام می دهد و متناسب با طرح های دفاعی با او برخورد می کنیم و قطعا ضربه های که ما می زنیم به مراتب کوبنده تر و مهلک تر است.

وی با اشاره به اینکه دکترین ما دفاعی و مبتنی بر بازدارندگی است خاطر نشان ساخت: ما منافع مان را در سایر کشورها جستجو نمی کنیم و متناسب با تهدید ها و حتی بالاتر از آن ظرفیت های دفاعی خود را بالا می ببریم.

جانشین فرمانده کل ارتش با تاکید براینکه اصلی ترین کار امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران این است که آمادگی ها را در خود احصاء کند گفت: انی آمادگی ها در حوزه جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران ، در زمین ، هوا و دریا قابلیت دفاع دارد.وی در بخش دیگری از اظهاراتش به مقایسه ارتش قبل و بعد از پیروزی انقلاب پرداخت و گفت : ارتش قبل از انقلاب یک ارتش وابسته و تشریفاتی بود و تمامی تجهیزات راهبردی مارا مستشاران کاربری می کردند. اما امروز ارتش ما به واسطه حوادث کردستان ، هشت سال دفاع مقدس و جنگ های اول و دوم خلیج فارس یک ارتش با تجربه سرآمد و با سلاح و دانش بومی است.

امیر سرتیپ پوردستان با تاکید بر اینکه طرح های دفاعی ما به گونه ای است که اگر از چند ناحیه بخواهند کشور را مورد تهدید قرار دهند این طرح ها این قابلیت را به ما داده که از چند جبه از خود دفاع کنیم گفت: به طور مثال در حوزه قرارگاه پدافند ما قبل خلاء های زیادی داشتیم اما امروز تمامی رادارها سه لایه ارتفاع پست ، ارتفاع متوسط و بالا را پوشش می دهند و هیچ پرنده ای نمی تواند پرواز کند مگر اینکه رادارها آن ها را رصد کنند ضمن اینکه علاوه بر شناسایی و رصد آن ها در صورت نیاز قدرت انهدام پرنده ها نیز وجود دارد.

جانشین فرمانده کل ارتش در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: جنگ تحمیلی به ما ثابت کرد اصلی ترین مولفه در پیروزی ها بنیه های ایمانی و اعتقادی است ضمن اینکه جنگ های آینده نیز جنگ های انسان محور هستند و به همین دلیل است که ما بر تقویت بنیه های اعتقادی ‌و ایمانی نفراتمان کار می کنیم.

امیر سرتیپ پوردستان در حوزه دستاوردهای ارتش در حوزه های مختلف نیز اظهار داشت: در حوزه رزم زمینی بر سلاح های تک تیرانداز کارهای زیادی انجام دادیم ‌ در حوزه نیروی دریایی نیز بازسازی و بهینه سازی ناوچه ها و زیرسطحی ها را دستور کار داریم که به موشک های نیز و نور مجهز شده اند.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه پدافند هوایی کارهای زیادی انجام شدن وانواع رادارها طراحی شده است ضمن اینکه رادار ویژه ای طراحی شده که اگر هواپیمایی خود را به سطح زمین و یا دریا بچسباند قابلیت رصد آن وجود خواهد داشت.جانشین فرمانده کل ارتش تاکید کرد: قابلیت های امروز ما مبتنی بر تخصص و توان دانشمندان ما در حوزه صنعت دفاعی است که ما را از بیگانگان بی نیاز کرده است که این یکی از برکات نظام و برکات تحریم است، هرچه حلقه تحریمها تنگ تر شود، جوشیدن از درون بیشتر می شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که توان دفاعی بومی ما شامل چه اجزایی میشود گفت: در حوزه نرم افزار که بحث تکنیک و تاکتیک است دکترین طراحی شدن و هم در حوزه طراحی و تولید تجهیزات کاملا بومی هستیم ضمن اینکه در حوزه تولید سلاح امروز ه مرحله اس رسیدیم که فاصله ایده تا محصول خیلی کوتاه شده است.

سامانه اس ۳۰۰ در مدار عملیاتی قرار گرفته است


اخیر سرتیپ پوردستان تاکید کرد: برای ارتقاء طرفی های دفاعی از همه مولفه هایی که در دنیا وجود دارد و امکان دسترسی به آن ها را داریم استفاده خواهیم کرد ( نمونه آن سامانه اس ۳۰۰ است که تست گرم آن انجام شده و در مدار عملیاتی قرار گرفته است) اما استفاده از سلاح های هسته ای، شیمیایی و میکروبی خطوط قرمز ما هستند.رزمایش در ارتش جمهوری اسلامی ایران از نان شب برای ما واجب تر است

امیر سرتیپ پور دستان ،جانشین فرمانده کل ارتش در ادامه برنامه با اشاره به اینکه، در جنگ شمشیر ها کسی که شمشیر را زود تر از نیام بکشد برنده است گفت: رزمایش در ارتش جمهوری اسلامی ایران از نان شب برای ما واجب تر است لذا رزمایش را حتما انجام می دهیم.

وی با اشاره به اینکه، این رزمایش در سطح های مختلف انجام می شود ادامه داد: سال گذشته17 تا 20 رزمایش تخصصی انجام شد.

امیر سرتیپ پور دستان با اشاره به انواع رزمایش افزود: رزمایش ترکیبی از رستا است ، در سال گذشته اولین رزمایش را نیروی هوایی انجام داد و تمامی پایگاه های نیروی دریایی درگیر موضوع شدند، این رزمایش در فضای جنگ الکترونیک و فضای پارازیت انجام شد که حقیقتا هم خلبان ها و هم هواپیما ها تست شدند و شرایط واقعی جنگ را تست کردند و از سوی دیگر، نیروی زمینی رزمایش دفاعی امنیتی در جنوب شرق کشور انجام داد که رزمایش قابل و لايقي بود.

وی با اشاره به رزمایش نیمه سراسری پدافند گفت: در این رزمایش بخش زیادی از کشور در حوزه رزمایش پدافند هوایی بود و سامانه های زیادی تست شدند لذا در این رزمایش ها یک اکیپ به عنوان داور و يک اکيپ از ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان ارزیاب حضور دارند که نقاط ضعف و قوت را بررسی می کنند.

رزمایش برای ما یک فضای عملیاتی است


امیر سرتیپ پور دستان با اشاره به اینکه، ارزیابی های ما نشان از مثبت بودن را دارد گفت: تلاش می کنیم تا ایرادات را کمتر کنیم لذا ، رزمایش برای ما یک فضای عملیاتی است.

تلاش ما این است که سرباز بوی باروت را حس کند

وی با اشاره به اینکه، تلاش ما این است که سرباز بوی باروت را حس کند افزود: این قابلیت ها باید به گونه ای باشد که تا خدای نکرده اگر فردا جنگی پیش آمد نگرانی وجود نداشته باشد و لذا این یکی از اهداف رزمایش است و ما در رزمایش صحنه واقعی را ترسیم می کنیم، گلوله ها صد در صد گلوله های واقعی است ما حتی برای رزمایش درصدی از تلفات را پیش بینی می کنیم.

جانشین فرمانده کل ارتش با بیان اینکه، در رزمایش درصدی را برای سوانح پروازی، خودرویی و انفجار گلوله پیش بینی می کنیم ادامه داد: برای تمام نیروهای چهار گانه ارتش برنامه رزمایش پیش بینی شده است که در موعد مقرر انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه، بنا است تا رزمایش مشترک برای امسال پیش بینی شود اظهار داشت: برنامه رزمایشی غیر مترقبه هم داریم که قابلیت های یگان های عملیاتی را برای ایجاد وضعیت غیر مترقبه بالا می برد.

جانشین فرمانده کل ارتش با بیان اینکه، در رزمایش تلاش می کنیم تا دانش و تجربه به جوانان منتقل شود گفت: باید شرایط واقعی را ترسیم کرد تا قابلیت یگان ها افزایش یابد.

ما برای انجام رزمایش و ارتقاء قدرت دفاعی یمان از هیچ کسی اجازه نمی گیریم

وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون واکنش کشورها نسبت به انجام آزمایش موشکی ادامه داد: ما برای انجام رزمایش و ارتقاء قدرت دفاعی یمان از هیچ کسی اجازه نمی گیریم لذا ، خواست فرمانده کل نیروهای مسلح این است که نیروهای مسلح متناسب با تهدیدات ظرفیت های دفاعی خود را بالا ببرند.

امیر سرتیپ پور دستان با اشاره به اینکه، امکانات بالقوه را به بالفعل در می آوریم افزود: امکانات را متناسب با شرایط در ميادين تست می کنیم و قابلیت ها را ارتقا می دهیم و نگاهی نداریم به اینکه دشمنان خوششان می آید یا نه.

وی با بیان اینکه، خواست ما به عنوان نیروهای مسلح این است که بتوانیم به جمله ( ما دژ استوار این ملت باشیم ) مقام معظم رهبری عمل کنیم اظهار داشت: مبتنی بر بازدارندگی عمل می کنیم و اهل تهدید و تجاوز نیستیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۲۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموریت در نیمکره جنوب زمین

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

به گزارش ایسنا، پایگاه بصیرت در یادداشتی به قلم مهدی بختیاری نوشت: همانطور که در اخبار آمد، نخستین ماموریت اقیانوسی و دوربرد نیروی دریایی سپاه در نیمکره جنوب زمین با ناو «شهید نادر مهدوی» در حال انجام است.

شناورهای سپاه پیش از این نیز چند ماموریت در آب های آزاد از جمله خلیج عدن انجام داده بودند که همین ناو شهید مهدوی نیز در برخی از آنها حضور داشته اما ماموریت اخیر از چند منظر قابل توجه است. فارغ از محل و نوع انجام ماموریت، سپاه شناوری را به نیمکره جنوب فرستاده که به لحاظ تجهیز به تسلیحات تهاجمی، با همه شناورهای ایرانی - چه در ارتش و چه سپاه- متفاوت است.

این شناور که اسفند ۱۴۰۱ به سازمان رزم ندسا ملحق شد، یکی از ۳ شناور اقیانوس‌پیما و دوربرد سپاه است که از میان آنها ۲ شناور (شهید مهدوی و شهید رودکی) تحویل شده و شناور دیگر (شهید باقری) نیز در آستانه تحویل قرار دارد. این شناورها در واقع شناورهایی هستند که با تغییر کاربرد و تسلیح به سامانه‌های رزمی، این امکان را به نیروی دریایی سپاه می‌دهند که ماموریت‌های مختلف خود در آب‌های دوردست و اقیانوسی را انجام دهد.

در این میان، برخی شناورها به لحاظ امکانات و تجهیزات با بقیه تفاوت‌هایی دارند. برای مثال، شناور شهید باقری قرار است یک شناور تخصصی «پهپادبر» باشد اما شناور مهدوی از لحاظ سامانه‌های موشکی‌ای که روی آن نصب شده، با بقیه متفاوت است.
شناور شهید مهدوی با تُناژ ۲۱۰۰ تُن، طول ۲۴۰ متر و عرض ۲۷ متر را باید نخستین شناور رزمی ایران دانست که به موشک‌های دوربرد بالستیک مجهز شده است.

بهمن سال گذشته برای نخستین بار، تصاویری از شلیک این موشک‌ها -که گفته می‌شود بُرد آنها ۱۷۰۰ کیلومتر است- منتشر شد که از داخل کانتینرهای تعبیه شده روی این شناور به سمت هدف شلیک شدند. علاوه بر این، شناور شهید مهدوی به موشک‌های کروز با بُردهای مختلف نیز تجهیز شده است؛ موشک‌های ۷۵۰ کیلومتری و البته ۲ هزار کیلومتری که پیش از این، فرمانده نیروی دریایی سپاه از آنها با عنوان «قدر ۴۷۴» نام برده بود.

در حوزه پدافند هوایی نیز در ابتدای رونمایی از این شناور، سامانه موشکی سوم خرداد (یکی از بهترین سامانه‌های موشکی پدافند هوایی سپاه) روی آن دیده شده بود.
 
نیروی دریایی سپاه پاسداران از اواخر دهه ۸۰ خورشیدی با تفکیک ماموریت از نیروی دریایی ارتش، مسؤول اصلی حراست از خلیج‌فارس و تنگه هرمز است اما در سال‌های اخیر، حضور در آب‌های دوردست و اقیانوسی نیز به ماموریت‌های این نیرو افزوده شده است و برای این منظور، طراحی، ساخت و به‌کارگیری تجهیزات جدید از جمله شناورهای سطحی و زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

مهم‌ترین اهداف این ماموریت‌ها در کنار ایجاد سیادت دریایی، حراست از خطوط مواصلاتی کشتیرانی کشورمان در آب های دوردست است.
بیش از ۷۰ درصد حجم تجارت جهان در دنیا از طریق دریا انجام می‌شود و کشور ما نیز با دارا بودن مرزهای طولانی دریایی، به عنوان یک کشور دریایی، برای حفظ امنیت شناورهای تجاری و نفتکش‌های خود نیاز به تقویت نیروهای دریایی ارتش و سپاه دارد.

نیروی دریایی ارتش بیش از یک دهه است که ناوگروه‌های خود را به صورت مداوم و بدون وقفه با همین هدف به آب‌های دوردست و خطرناکی نظیر خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعزام می‌کند.

در طول سال‌های گذشته، گسترش پدیده دزدان دریایی که منجر به ربایش بسیاری از کشتی‌های تجاری (از جمله چند کشتی ایرانی) شد، موجب شد کشورهای مختلف، نیروهای نظامی خود را برای مقابله با این پدیده به آب‌های بین‌المللی گسیل کنند و کشور ما نیز نقش پررنگی در این پاسداری از امنیت خطوط کشتیرانی (نه فقط در قبال کشتی‌های ایرانی) دارد.

علاوه بر این، در طول سال‌های گذشته، بارها کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ایرانی توسط نیروی دریایی برخی کشورها از جمله آمریکا و انگلیس مورد تجاوز و ربایش قرار گرفتند که البته همه آنها با پاسخ‌ متقابل ایران مواجه شده است.
حراست از این کشتی‌ها در برابر دزدان دریایی کلاسیک و مدرن نیازمند تقویت و افزایش ماموریت‌های دریایی ارتش و سپاه بود که به نظر می‌رسد در دستور کار جدی نیروهای مسلح قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اعزام کاروان راهیان نور بسیجیان سپاه خوی به مناطق عملیاتی ۸سال دفاع مقدس
  • تنش شدید میان روسیه و غرب درباره اعزام نیرو به اوکراین/ تصرف دو منطقه دیگر اوکراین توسط ارتش روسیه
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • پوتین دستور آغاز رزمایش هسته‌ای را صادر کرد
  • مجموعه سپاه همیشه همراه جامعه کشاورزی استان بوشهر است
  • پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار می‌کند
  • عملیاتی کردن فرامین رهبری در وزارت آموزش و پرورش
  • رزمایش اتمی روسیه با «تسلیحات غیر راهبردی»
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین